Gäsp...

Var ett tag sen jag skrev, men har faktiskt inte orkat..
Har vart hemma hos mamma och pappa sen i söndags, Patrik skulle hjälpa pappa med taket.

Jag har sökt jobb.. Adlibris sökte tydligen 60 pers för extrajobb i max 3 månader. Det är ju typ samma sak som jag gjorde på Bokus så några svårigheter ska det väl inte bli. OM jag nu får jobbet. Skulle ju passa bra eftersom Patrik är pappaledig till sista september. Lite extra klirr i kassan.

Funderar på att ordna ett ljusparty. Svärmor känner nån som är en sån konsult. Ljusen luktar ju så jäääädra gott! Är det nån som skulle vilja komma isåfall. Skulle vara bra att veta så jag vet ifall det är nån vits eller om jag ska lägga ner tanken..



Nej jag orkar inte skriva mer nu, är så jäkla trött...



eemmasemlan


Hemma..

Ja nu är vi hemma från Gotlandsresan.. Vi skulle ju egentligen ha kommit hem väldans tidigt imorse, men så blev det inte.. Återkommer om det :P

Måndag 14/7
På morgonen berättar mamma att dom har bestämt sig för att åka till Gotland. Vi har pratat om det i ca två veckor nu men kunde aldrig bestämma oss. Så hon frågar om vi ska med. Vi pratar igenom det lite och tackar sedan ja. Eftersom vi skulle sova i tält så var vi lite negativa. Linus njurar och så.. Men om han skulle få sova i hårliften i vagnen och med vinteråkpåsen så skulle nog han vara den som hade det bäst av alla..
Vi åker härifrån på kvällen hem till mamma och pappa. Jag åker en bil och Patrik åker den andra som han eventuellt ska sälja till en kille i Örebro på tisdagen.

Tisdag 15/7
Blir väckt tidigt som attan av mamma som tycker att det är bättre att gå upp tidigt eftersom vi måste gå och lägga oss i skaplig tid. Vi skulle ju trots allt gå upp runt kl 03 onsdag morgon.
Vi åker in till Arboga för att handla mat så vi klarar oss..
Patrik och pappa åker till Örebro och försöker sälja bilen, och går sedan in på Jula för att köpa luftmadrasser och ett par hörselkåpor till Linus. Det är ju bra att ha i vagnen. Tänk bara om han hade haft såna när vi kollade på Brolle. Då hade han också kunnat vara med :)
Bilen blev inte såld (han försökte pruta ner den 7000 kr!!) och dom vanliga hörselkåporna för barn var slut så det blev ett par andra alldeles för stora. Så det blev ju bara skit alltihop. Dessutom märker jag att Linus ögon börjar rinna.. jättebra när man ska åka till Gotland!

Onsdag 16/7
Går upp kl 03.00 och äter lite kräm. Fick inte i mig så mycket eftersom man inte är speciellt hungrig mitt i natten. Allt var redan packat så det vara bara att käka, plocka upp Linus ur sängen och sätta i bilstolen och sen åka. Han vaknade aldrig som tur var! Kollade hans ögon om dom såg bra ut med det var ju ganska svårt när han sov. Märkte att jag hade jätteont i halsen så jag tog med mig hela mammas halstablettsförråd vilket skulle visa sig vara jättebra att ha! Vi kommer fram till Nynäshamn runt kl 06-06.30. Mamma går och checkar in och får biljetterna och sedan åker vi och ställer oss i kö. Vi står där i en timme kanske och runt kl 07 åker vi på båten. Vi hade fått jättebra platser nästan längst fram. Och jäättesköna stolar!! Vi hade ju med oss baguetter för att äta på båten, men det fanns frukostbrickor att köpa så det gjorde vi istället och sparade matsäcken tills senare. Snacka om frukost!! Två mackor, ost, skinka, yoghurt, juice, te/kaffe, ägg och kaviar till. Det blev man mätt av kan jag säga. Och gott var det..
Halv 11 får vi gå ner till bilarna igen och sen är vi framme på Gotland. Jag mådde inte bra! Jättesnuvig, täppt i näsan och örat. (Har jättelätt för att få öroninflammation) Och halsen bränner! Linus ögon rinner fortfarande..
Vi skulle ha gått ner i Lummelundagrottan men jag orkade inte så dom andra var snälla att inte heller gå ner. Känns som att jag förstörde allt där, men mådde verkligen pyton..
Vi fortsätter resan och letar efter en camping. Den första vi hittade hade inga tältplatser kvar med tillgång till el, och dom öppnade dessutom inte förrens kl 17.00! Så vi fortsatte, men vi hittade bara tråkiga gamla campingar. 
Vi hade egentligen inte tänkt åka över till Fårö förrens på torsdagen, men eftersom vi inte hittade nån annan camping så gjorde vi det då istället. Efter bara nån kilometer kommer vi fram till Solhaga camping som vi fastnar för. Dessutom hade dom en campingstuga ledig, så jag och Linus som var sjuka slapp sova i tält! Det var 4 sängar och vi var 6 pers. Så någon skulle få sova på golvet med Linus. Men pappa och Patrik ville sova i tältet så tillslut fick Linus en egen säng :)
På kvällen åkte vi runt och kollade lite, hittade två jääääättefina stränder.. Med sån här jättefin sand. 
Sen åkte vi till campingen och sa godnatt.

Torsdag 17/7
Jag vaknar av att jag inte kan andas och kan knappt prata för att halsen är så tjock... Jippi vilken toppensemester. Linus har feber för att andra tanden precis spruckit igenom. (Japp nu har han två fina bissingar!!) Mamma undrar om det är så illa att jag vill åka hem, men jag klarar mig nog säger jag. Vi åker runt på Fårö den dagen och kollar bl.a på raukar och andra saker. Mamma köper c-vitamin och nåt kan-jang eller vad det heter. Nåt naturläkemedel mot förkylning. Det vara bara att hälla i sig av det man kunde hitta. Sortimentet var väääldigt begänsat.. Tror det fanns en affär på hela Fårö, en Ica butik med hundra mils köer.
Hittar en pizzeria som vi äter vid på kvällen.

Fredag 18/7
Nu orkar jag inte längre. Ingenting hjälper och jag har nu världens dunderförkylning! Linus som verkade ha blivit bättre har nu också börjat hosta och är täppt i näsan. Då ringer mamma och bokar om biljetterna hem. Lördag morgon 03.30 går båten, istället för söndag morgon samma tid. Så vi packar ihop våra saker och åker mot Visby. Plötsligt har pappa och Patrik förvandlats till några sorts loppis töntar och ska in på varenda loppis efter vägen. Jag sitter kvar i bilen med feber.. .Ja just ja det glömde jag skriva. Jag har haft feber sedan vi kom till Gotland. När vi kom till Visby så gick vi in innanför murarna och skulle hitta någonstans att äta. Hela Visby kryllade av Stureplans-brats! Det var typ Stockholmsvecka i Visby. Jösses säger jag bara! Och sen var det inte lätt att hitta. Som en jäkla labyrint var det, och då är det inte kul att gå flera timmar med feber. När vi äntligen åkte därifrån åkte vi ner en bit till Klintehamn, men vi åkte tydligen därifrån direkt, jag vet inte riktigt, jag sov! Stannade på ett ställe efter vägen där dom gjorde egen honung. Snälla pappa köpte en burk honung med citronsmak till mig som jag kunde ha i te till min hals! Sen smörade jag till mig en hemmagjord tvål av Patrik. Luktade jättegott tror jag, det lilla jag kunde känna iaf. Den är till för känslig blandhy, som mitt ansikte till exempel. Vi åker till Visby igen och går in på Ica Maxi och fördriver lite tid. Efter det så åt vi kvällsmat på Max och sedan åkte vi och kollade vart det var vi skulle sedan kl 02.30..
Vi åker och ställer oss på en parkering precis brevid för att sova ett par timmar. Linus ligger i hårdliften i baksätet och vi sitter fram. 

Lördag 19/7
Efter ett par timmar åker vi på båten och kommer fram till Nynäshamn 06.45..då är det raka vägen hem till mamma och pappa och sedan ner i säng. 
Gick runt resten av dagen som ett miffo :P

Söndag 20/7
Åker hem till Heby. Har fortfarande feber, hostar som en idiot och har ont i örat. Har jag fortfarande ont imorgon bitti ringer jag doktorn så får dom kolla.




eemmasemlan

Gotland!

Yeeey! Imorgon bitti bär det av mot Nynäshamn och båten mot gotland. Det blir en liten minisemester bara. Vi kommer till Gotland imorgon typ vid 10.45, sen åker vi hem natten mellan lördag och söndag. Men det ska bli skööönt att komma bort ett tag!

I söndags blev Linus 6 månader! ♥
OCH som om det inte var nog med det så fick han sin första tand då också :) Den syns knappt, men den känns!!
Han blir stor min lilla bebis...

Nu sitter jag och kollar en massa saker på youtube. Videon till Nickelbacks Rockstar tycker jag är rätt bra :P

Nästa vecka ska Linus till doktorn..Igen! Då ska vi ha med oss ett morgonurinprov... Lycka till säger jag...

Ska fortsätta med packlistan..




eemmasemlan

Bissing på G!

Nu kommer den första lilla bissingen när som helst! Imorse såg jag att det har blivit hål i tandköttet nu, måste ha hänt inatt :)

Vi har nyss kommit hem från Enköping. Vi var där och handlade färg till hela huset. Grundfärg, både vit och röd. Rödfärg till panelen...

Wooooops! Åska! Måste dra ur internet...
Uppd. 19.20

Jag haatar åska, men det blev bara en stor smäll och sen slutade det..

Nu håller jag på med maten. Det blir hamburgare och pommes.. Fett och bra! Åh jag har sån ångest för att jag struntar i sopporna! Det känns som att jag bara blir fetare och fetare..

Imorgon blir Linus 6 månader!! ♥ Egentligen inatt kl. 03.17, men då tänker jag inte fira :P
Eller..fira och fira, han kan väl få nån liten leksak.

Ska fixa maten nu, höres!




eemmasemlan

Borlänge t/r

Igår tog vi som sagt en endagstripp till Borlänge. Det gick väl bra, trots att det var typ bastu i bilen.
Vi började hemma hos Amanda, och kollade på deras nya lägenhet. Jättefin! Och betydligt bättre med blått än limegrönt i köket :)
Sen åkte vi och kollade på fotbollsmatch.. Heby-Kalhäll, eller vilka det nu var. Det blev iaf oavgjort. Men det var skiiitvarmt och spelarna drack nog alldeles för lite, för en kille fick typ migrän, så han spydde efteråt. Och Patriks lillebror fick väl solsting för han höll på att svimma och fick så ont i huvudet så han ville åka till doktorn. Men han somnade väl vid klockan 15 och sov till 23.

Vi hade tänkt åka hem runt kl 19, men det blev lite ändrade planer när jag fick reda på att Brolle skulle ha konsert där på kvällen :) Så jag och svärmor trängde oss fram bland allt folk och tog en massa kort. Tyvärr är typ ALLA korten suddiga eftersom jag var tvungen att ha på högsta zoomen =/ Men men, man ser att det är han iaf.. Han sa till o med att det var nog hans största konsertupplevelse någonsin där borta. För det var verkligen snoooooormycket folk där!!! På en camping lixom. Det var till o med poliser där och grep folk :P

Idag har vi hämtat lite av panelen till huset. Så nu är det bara för mig att börja måla den! Det ska bli kul, jag tycker om att måla.

Ska spela sten, sax och påse på msn med lillasyster nu.


eemmasemlan


    

Round and round

Ja här går det runt och runt. Mage till rygg, och rygg till mage. Det gäller att hålla koll! Ena sekunden ligger han på filten på golvet. Nästa gång man kollar så ligger han en meter bort på golvet. Älskar utvecklingen ♥

Imorgon bär det av till Borlänge. Först ska vi hälsa på Patriks kompis Amanda som nyss har flyttat dit. Sen ska vi till Patriks mamma. Dom är där på Dalecarlia, eller vad det nu heter. Fotboll handlar det iaf om :P  Förhoppningsvis hinns det med ett besök på Kupolen också.

Idag har vi beställt tegel till taket! Äntligen känns det som att det går framåt med huset igen...
Om jag får som jag vill (vilket jag tror) så blir det svart tegel, rött hus, och svarta knutar.. Me like :)
Har städat hela köket sketanoga idag. Har till och med tvättat golvet. Annars brukar det bara bli en dammsugning. Man har sina stunder!

Jag vill ha fint på tomten!! Jag får panik när det ser ut såhär! Stora lerhögar, högar av gammal panel, ogräs och fula blommor! Men det är ju inte ens lönt att försöka fixa till det nu. Gräsmattan ska ju jämnas ut sen, och det står en stor byggställning mitt i vägen. Men jag ska iaf börja med en sak snart. Ska fixa en liten rabatt på gräsmattan. Ska lägga ut en stor sten och några lite mindre någonstans på gräset. Sen ska jag hitta några fina blommor att plantera där :P Ska ev ta några av mamma, hon har en massa fina!

Nu ska jag nog hälsa på Linus nere på golvet tror jag. Han har fullt upp med att suga på stortån just nu. Mumma..


eemmasemlan

 

Dagarna går

Jag tänkte att jag skulle försöka mig på det här med en blogg. Det första jag skulle skriva råkade jag ta bort så det började ju bra!
Sitter hemma hos mamma och pappa nu. Har varit här sedan förra torsdagen, men varför ska man ha bråttom hem? Patrik har ju semester och vi har ingenstans vi måste vara.

Jag är såå himla less på det här pissvädret! Bara regn, regn och mer regn. Det går ju inte att göra någonting. Jag vill ju sitta ute och sola så att jag slipper se ut som en blekfet flodhäst, men det går ju inte.
Och på tal om häst! Jag vill börja rida igen!! Jag MÅSTE börja rida.. Det är nog den enda motion som faktiskt är rolig! Svärmor hade ju någon gammal jobbarkompis som har hästar. Får se om jag kunde få komma dit någon gång. Annars får jag väl ringa till ridhuset i Heby och kolla om dom har några lektioner. Men jag föredrar väl det första alternativet. Har även kollat på blocket om det är någon som behöver hjälp med sin häst. Hittade ett par runt Sala. Men det passar inte så bra när man har en liten en hemma..

Började ju käka bantningssoppor för ett tag sen. Det gick bra i en vecka ungefär. Sen får jag typ panik och mååste ha någonting att tugga på. Man får ju bara dricka soppor och inte äta någonting annat. Sen har det väl inte gått så himla bra här hos mamma. Ska ta tag i den när vi har kommit hem igen. Där har vi iaf inga kakor och bullar i frysen.

Måste ta tag i det här med dopet också. Blir så less på allting bara. Visst, Linus farmor var i Kroatien och nu är hon i Borlänge. Jag kan väl hålla med om att hon måste vara med på hans dop. Och sen var det ju min mamma och hennes lediga helger. Dom kan jag ju ta hänsyn till. Men när det ska sträcka sig ända till Patriks morbror och hans barn som ska till Kroatien, så känns det som att vi aldrig kommer kunna ha dop! Är det nån som vill vara med på dopet så får dom väl hålla sig hemma! Vi skulle ju ha det i Juni, men det gick ju inte. För många borta.. Jag blir gaaalen!

Nej jag ska ta mig ner och kolla vad alla andra gör...


eemmasemlan

RSS 2.0